duminică, 6 ianuarie 2013

Agheasma... tradiţie popularăNu eşti creştin pe deplin, nu eşti în trend dacă: nu împingi, nu dai din coate să ajungi mai repede mai în faţă, înjurăturile fac parte din arsenalul obligatoriu, cordonul de jandarmi şi garduri trebuie spart.

Tradiţia de îmbulzeală, înjurături, la coadă la biserici, nu ştiu când a apărut mai exact, dar ar fi fost şi păcat să nu vorbim şi anul acesta despre cum percep oamenii civilizaţia.

Continuarea...

Este inevitabil să nu vorbim an de an de îmbulzeală, îmbrâncelile, pe care oamenii le fac în timp ce aşteaptă să le vină rândul la “apă sfinţită”. În unele zone iar, sau din nou, s-au rupt gardurile, s-au călcat în picioare la propriu.

Informaţii de dinainte de 1989 din care să reiasă aceeaşi comportament barbar nu deţin şi nici nu am auzit pe cineva care să susţină că aceste imagini pe care le vedem an de an la ştiri se întâmplau şi atunci.

Sunt convins că nici capii bisericii nu tolerează astfel de comportament, dar, cel important pentru ei este ca o mare masă de oameni poate creşte veniturile şi aşa foarte mari al bisericii prin vânzarea de lumânări, icoane, cărticele, etc., într-un cuvânt vânzare de iluzii.

Toate cele bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.