duminică, 17 februarie 2013

Consumaţi lichide calzi


Chinezii şi japonezii beau ceai fierbinte în timpul mesei, nu apă rece. Poate este timpul să încercăm şi noi acest obicei. Aceştia înţeleg foarte bine care sunt avantajele consumului lichidelor calde, iar unii dintre ei nici nu vor să renunţe la modul lor de viaţă în detrimentul apei reci cu gheaţă.

Apă caldă încălzeşte organismul, “stimulează circulaţia sanguină şi acţionează asupra funcţiilor gastrointestinale”. Prin consumul de apă caldă se transporta mai mult oxigen în organism şi un număr mai mare de “nutrienţi în celule”, iar corpul este mai bine hidratat.
Continuarea...
Ne place să consumăm un pahar de apă rece după fiecare masă, dar apa rece solidifica hrana uleioasă pe care tocmai am înghiţit-o şi vom avea o digestie încetinită. Apă caldă topeşte grăsimile şi ajuta la o digestie mult mai facilă.

Este ştiut că în ţările arabe, locuitorii consuma doar lichide fierbinţi. Apă caldă încălzeşte corpul şi ne ajută să percem temperatura mult mai mică. Prin încălzirea corpului, apă caldă ajuta la îndepărtarea răcelii mult mai repede.

Se fac recomandări a consumului de apă caldă şi de către medicii dentişti. Aceştia recomanda clătirea gurii cu apă caldă atunci când te speli pe dinţi, pentru a îndepărta toxinele eliberate în timpul nopţii.

Chiar dacă apa caldă de la chiuveta este mai simplu de utilizat, este recomandat să fierbi apă rece pentru a o purifica.

Toate cele bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.