marți, 19 februarie 2013

Psihologul necesar societăţii


Un pas important tocmai s-a făcut prin modificarea regulamentului de ordine interioară al instanţelor de judecată, care recunoaşte importanţa unui psiholog. Începând cu această lună va activa un psiholog la fiecare curte de apel din ţară.

Psihologul va avea specializarea în domeniul psihologiei muncii şi organizaţionala şi va asigura consiliere psihologică personalului curţii şi al instanţelor, atunci când situaţia o impune.
Continuarea...
Până acum, în instituţiile publice nu s-a dat o mare importanţă angajării psihologilor, mai ales pentru cei cu pregătire în psihologia muncii.

Printre comentările asupra subiectului, sunt multe voci care susţin inutilitatea acestei decizii şi sunt de părere că lucrurile din justiţie nu se vor schimba cu nimic, iar acest lucru va conduce doar la cheltuieli inutile.

Înţeleg problemele ridicate de alţi compatrioţi, dar câţi din aceştia înţeleg activitatea unui psiholog şi rolul acestuia în societate, în condiţiile în care meseria de psiholog nu este bine ancorată, iar cei care îmbrăţişează această meserie, cu greu reuşesc să ajungă să profeseze.

Toate cele bune!

Un comentariu:

  1. In fiecare institutie din tara ar trebui sa existe un psiholog deoarece rolul acestuia este foarte important. bine ar fi ca profesia de psiholog sa fie asezata acolo unde ii este locul...dar asta se va realiza facand neincetat educatie in acest sens...de noi depinde. felicitari si reusita va doresc!

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.