joi, 21 februarie 2013

Vinul roşu...Vinul roşu este un excelent antioxidant. El conţine o serie de elemente care împiedică apariţia problemelor cardiovasculare şi pulmonare.

Şi oare câţi dintre d-voastra ştiţi că vinul poate fi un aliat al fumătorilor? Este cunoscut faptul că fumatul are efecte negative serioase asupra aparatului respirator. Acestea pot fi diminuate vizibil prin consumul de vin roşu. Continuarea...
Proprietăţile sale terapeutice nu se opresc aici.

Bacteriile care duc la apariţia infecţiilor pulmonare şi a bolilor de inimă pot fi uşor distruse prin consumul moderat de vin roşu. Tot el contribuie eficient la distrugerea unor bacterii din aer.

Unii cercetători afirmă şi susţin că au dovezi în acest sens, că vinul ascunde secretul longevităţii. Astfel, un pahar de vin pe zi poate prelungi durata de viaţă a organismului, cu până la 80%.

Resveratrolul este o substanţă ce intră în compoziţia chimică a vinului. Studiile de laborator au scos în evidenţă faptul că aceasta are şi proprietăţi anticancerigene. Acţiunea sa a fost observată şi probate în următoarele direcţii:

În minimizarea mutaţiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave şi blocarea creării de vase de sânge în jurul tumorii, pentru a o hrăni.

Resveratrolul are un rol extrem de important în subţierea sângelui. El acţionează promit, împiedicând trombocitele, adică celulele implicate în formarea cheagurilor de sânge, să se lipească între ele. Prin acest mecanism, resveratrolul poate împiedica şi apariţia infarctului.


Articol apărut în revistă "Universul PSI" nr.2, 2006, semnat de către mine.

Un comentariu:

  1. Ai uitat sa specifici ce fel de vin si anume cele de la 30-35 de lei in sus sunt ok,in rest cele sub sunt ff proaste si in loc sa faca bine organismului fac rau.....

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.