sâmbătă, 30 martie 2013

Cojile de ou - ce facem cu ele?Despre oua multi pot spune ca au multe intrebuintari, nu doar pentru micul dejun. 
Cati dintre voi stiu cum mai putem utiliza coaja unui ou? Cei mai multi dintre noi nu le dam importanta si le aruncam dupa ceea am servit micul dejun. Cojile de ou pot avea si intrebuintari casnice. Continuarea ...Canalele de scurgere

Nu intotdeauna trebuie sa folosim produse chimice concentrate, toxice pentru a curata canalele de scurgere. Cojile de oua sunt perfecte pentru acest tip de activitate, protejandu-va mainile, chiveta si canalele de scurgere. 
Modul de utilizare este simplu. Cojile de oua trebuiesc zdrobite si puse in cosul de evacuare al chivetei. In timp ce apa curge, cojile isi urmeaza drumul catre conductele de scurgere, actionand ca un abraziv sigur si natural va ajuta sa scapati de grasime, acumulare de par sau alte elemente ce pot bloca scurgerea.

Grădinărit

Coji de ouă zdrobite sunt excelente pentru gradina. Daca sunt imprastiate in jurul florilor sau gradini de legume, tin la distanta pisicile de a-si face nevoile. Pentru pisici, coaja de oua, este similara sticlei pisate si le irita labutele lor delicate, iar acest “truc” le va descuraja sa intre in gradinile voastre.

Petele de ceai

Cojile de oua sunt ideale pentru a indeparta petele de ceai dintr-o oala sau termos. Se pun coji  in recipientul pe care vrem sa-l curatam, se adauga putina apa si se lasa peste noapte. A doua zi, se agita putin, se arunca continutul, se clateste … si gata. Cochiliile nu lasa un gust amar in comparatie cu agentii de curatare.

Plantarea puieților

Din cojile de ou se pot face containere excelente pentru rasaduri. Au marimea ideala si sunt solutia perfecta pentru ca rasadurile sa poata absorbi lumina soarelui.

Toate cele bune!

2 comentarii:

  1. Cojile de ou uscate si zdrobite, mai sunt folosite cu succes si pt pasari, in alimentatie, pt a se stabilii calciul in oase. Mersi pt blog..interesant!

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.