marți, 5 martie 2013

Piciorul în dosul romanilorAm aderat la UE, am aderat la NATO, ne-am înstrăinat resursele, am închis fabricile, le-am vândut, am închis industria românească, am ascultat de organismele internaţionale, în speranţa că vom primi ce ni s-a promis.

Odată cu intrarea în UE ar fi trebuit să beneficiem de mai mulţi bani. Foarte puţini bani au fost atraşi către investiţii. Continuarea...
Interesul scăzut al celor care ne conduc, deoarece “nu le iese nimic”, cetăţenii lupta cu birocraţia, spăgile şi favorurile. Rezultatul este firesc.

Mai nou vrem în Schengen. Noi vrem dar ei nu ne vor. Mai avem destule “bube” la noi în ţară ce trebuie “vindecate”, avem destui cetăţeni români ce trăiesc din ajutorul social european, avem destui cetăţeni romani care cerşesc, fură, şi înşeală în Europa, progrese mai mari în Justiţie şi lupta contra corupţiei, etc.

Declaraţiile Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, dau apă la moară oficialilor europeni.

Liberă trecere în spaţiul Schengen ar fi trebuit să fie un bonus, o prăjitură pentru că “am mâncat tot din farfurie”, ne-am făcut treaba în ograda proprie.

Reacţiile reprezentaţiilor Olandei, anul trecut, a Germaniei, săptămâna trecută, conduc la ideea că mai trebuie să aşteptăm până vom primi undă verde, măcar până mai reuşesc aceste două ţări să mai "zmulgă nişte avantaje de la noi, vreo privatizare... ceva sau deschiderea unor pieţe de desfacere a unor produse", etc.

Mai avem de muncit, noi ca cetăţeni, conducătorii noştrii să mai facă mai mult decât vorbesc pentru ţara, să “fure mai puţin” (cum ar zice cineva de pe scara blocului), instituţiile să funcţioneze pentru cetăţeni, în acord cu legea, să nu-I mai "boicoteze când ajung la ghişeu", mai puţine devize de achiziţii “umflate”, etc. Poate... într-o zi vom primii şi deşert

Toate cele bune!

3 comentarii:

  1. si daca primim desertul mare lucru nu o sa se schimbe pentru ca interesul este sa fim piata de desfacere nu tara producatoare, daca dam la o parte uscaturile raman cei care isi vad de treaba si care se pare ca deranjeaza si nu trebuie sa fie uniti pentru ca atunci devin o forta si pot schimba multe in favoarea noastra nu a lor

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e corect sa tot vorbim de rau despre noi, deoarece suntem un popor la fel de bun ca si ceilalti.Orice padure are insa si uscaturile ei.Si ei au coruptie,hotie,etc. In fond,noi astia mici cum ne considera ei invatam de la ei nu?.Un lucru insa nu prea il invatam:sa fim patrioti si sa ne aparam tara de rautatile lor caci avem atatia romani cu care sa ne mandrim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce fel de desert vrei sa primim?

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.