duminică, 17 martie 2013

Postul exigent dauneaza grav sanatatiiDe maine 18 martie pana pe 5 mai incepe oficial postului Pastelui. Este consierat cel mai lung si mai aspru dintre cele patru posturi.

Istoria religiei ne arata ca postul nu s-a tinut niciodata uniform. In primele trei secole durata postului era diferit apreciat. Unii tineau o zi, altii doua zile sau trei pana la o saptamana. Continuarea ...


Dincolo de aspectele religioase, imi amintesc de sfaturile profesorului meu de biologie din liceu, care ne-a recomandat sa ignoram partea religioasa din aceasta “poveste” si trebuie sa avem periodic “zile de post”, fiind in beneficiul organismului.

Problema cea mai mare a celor care tin post, o perioada mai scurta sau tot postul, este ca inteleg gresit postul si confunda aceasta perioada cu una de cura de slabire sau lipsa de alimente compenseaza cu portii prea mari de mancare.

Cei care inteleg gresit modul cum tin postul pot avea probleme de sanatate grave, stare de oboseală intensă și prelungită, însoțită de slăbiciune fizică. 
Aveti grija ce si cum mancati! 
Toate cele bune!

4 comentarii:

 1. eu nu pot tine post, deci ma abtin....multumesc si gabriella te pupa

  RăspundețiȘtergere
 2. sant de acord postul poate face f rau ....

  RăspundețiȘtergere
 3. Aceasta retinere de la mancari si bauturi trebuie insa insotita si de retinerea de la ganduri, pofte, patimi si fapte rele, ceea ce inseamna ca postul trupesc trebuie sa fie insotit de post sufletesc. postul este retinerea de la anumite alimente si bauturi, pe un timp mai lung sau mai scurt, in scop religios-moral.

  RăspundețiȘtergere
 4. ...cine nu tzine post pentru suflet si ca dovada ca potzi renuntza la ceva placut pentru credintza, atunci nici nu are sens sa faci ceva cu falsitate, Postul oricarei sarbatori este spre a incerca sa infruntam ispitele noastre,dar nicidecum cu ganduri de a slabi, sau a dovedi cine stie ce aiureli, daca nu e facut cu drag si credintza nici nu este primit cu bunavointa. Doamne ajuta.

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.