duminică, 3 martie 2013

Profeţii despre PapiLuni, cardinali din toată lumea se reunesc la Vatican pentru Congregaţia Generală, pentru a stabili data când se va alege noul Papa, prin vot secret.

Puţini ştiu că la alegerea papei, un rol important îl are un document publicat în 1595 la Veneţia.

Acest document conţine un număr de 112 motto-uri latine, atribuite la 112 papi sau antipapi, înscăunaţi de-a lungul timpului.
Continuarea...
Autorul profeţiilor este Sfântul Malachia (născut în anul 1097 – Irlanda), care, aflându-se la Roma, a avut o viziune cu succesiunea papilor începând cu anul 1144.

Pe baza acestor motto-uri, se spune, că mai marii preoţi catolici s-au folosit pentru a intuit numele celui care avea să devină Suveran Pontif.

De exemplu:

Profeţiile făcute se Sf. Malachia despre Papa Ioan Paul al II-lea îl numesc “De labore Solis” – eclipsa de soare. S-a născut pe 18 mai 1920 şi în acea zi a fost o eclipsă de soare. Coincidenţă sau nu, în ziua înmormântării, a avut loc o ecplisa de soare, ce a fost vizibilă în zona Americii de Sud.

Papa Benedict al XVI – lea, este penultimul din lista Sf. Malachia. Succesorul lui Ioan Paul al II-lea este definit ca sintagma “De Gloria Oliviae” – gloria măslinului. Legătura dintre profeţie şi J. Ratzinger se datorează relaţiilor uneia dintre familiile Ordinului Benedictinilor, ce este subordonată Olivetanilor. Emblema acestora fiind o ramură de măslin.

Ultimul papă, al 112 lea, conform prezicerilor, se va numi Petrus Romanus (Petru Romanul). Interesant este că pentru ultimul papă este prezentat un motto ce anunţă sfârşitul lumii.

“În timpul ultimelor persecuţii contra Bisericii Romano-Catolice, va domni Petrus Romanus care îşi va hrăni credincioşii în mijlocul suferinţelor, după care oraşul celor şapte coline va fi distrus, iar Înfricoşătorul Judecător va judeca oamenii. Sfârşit.”

Nu ştiam că Biserica Romano-Catolică se consideră persecutată. Interesant este referirea numai la cultul romano-catolic. Vom trăi şi mai vedem. Toate cele bune!

4 comentarii:

 1. Interesant material. Numai ca, eu nu cred in profetii. Vom trai si vom vedea.

  RăspundețiȘtergere
 2. yasemin_ece da,,,sunt concidente,,,nu cred in previziuni!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. interesant blogul prea putin stiam despre catolicisi papi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Credinta este una, religii sant mai multe, iar Dumnezeu este Unul, si absolut sigur innafara de El, nimeni nu poate cunoaste ce va fi si Fie Voia Lui Dumnezeu in toate. Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.