vineri, 26 aprilie 2013

A fi sau a nu fi misogin...In ultima vreme am intalnit in discutii cuvantul misogin. Va vine sa credeti sau nu, dar pana si intr-un film de desene animate am gasit intamplator ca s-a folosit in exces acest cuvant. Consider ca este folosit incorect si intr-un mod repetitiv.
La DEX gasim urmatoarele definitii pentru cuvantul misogin: 
1. Barbat care uraste femeile. 
2. Care manifesta, exprima ura fata de femei.
Din cate inteleg acest cuvant este conceput pentru a eticheta barbatii si nu are si forma feminina a cuvantului. 
Indiferent daca articulam acest cuvant si sa spunem ca o femeie este “misogina”, cum ar putea o femeie sa urasca femeile?! Nu ar avea sens. Continuarea ...
Tot in DEX gasim cuvantul “misandrie” care inseamna repulsie patologica fata de barbati. Poate o exista si astfel de femei.
In Romania termenul de misogin este larg intalnit si gresit etichetat. Daca auzim, ca se spune despre majoritatea femeilor: 
ca nu au orientare in spatiu si din aceasta cauza au probleme in a parca o masina; 
ca majoritatea femeilor sunt cicalitoare; 
anumite meserii nu se potrivesc tuturor femeilor; 
trebuie sa stea la cratita; etc, nu inseamna ca cel care le afirma este misogin.
Daca cineva face o constatare sau are o parere diferita fata de femei, consider ca este gresit pusa eticheta de misogin. 
Imi este greu sa cred ca avem in Romania barbati care urasc la propriu femeile (poate cazuri izolate). 
Putem spune ca avem foarte multi "nesimtiti" care nu stiu sa se comporte cu o femeie sau sa-i vorbeasca, dar  este “alta mancare de peste”.
Cand unele femei afirma despre barbati ca sunt “niste porci” sau ticalosi, insensibili, egoisti, alcoolisti, afemeiati, etc, inseamna ca acele femei urasc barbatii? Nu, au doar niste pareri.
Din toata aceasta poveste trebuie invatat ca fiecare persoana este diferita, are modul sau de viata, principii, educatie si gusturi. 
Important este ca cei care doresc sa-si imparta viata cu o persoana de sex opus trebuie sa-l vada pe celalalt ca pe un prieten si apoi ca iubit/iubita. Daca realizezi ca persoana de langa tine nu este potrivita pentru tine, inseamna ca nu este buna “balta de unde pescuiesti”.
Toate cele bune!

Un comentariu:

  1. Foarte bine sintetizat!
    Barbatul care uraste femeile are o problema...sau poate tulburari de caracter..Cuvantul “misogin” are un antonim! “Misandrie” inseamna, conform DEX – “repulsie patologica fata de barbati”.Si barbatii si femeile au multe greseli! Realitatea este ca, uneori, atat unele femei cat si unii barbati tradeaza si provoaca suferinta ... si fiecare are intr-un fel dreptate...Totul depinde de persoana [#idea_anim]
    Misoginismul si misandria nu se vindeca usor, pentru asta ai nevoie de creier si o gandire rationala.

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.