sâmbătă, 20 aprilie 2013

Cum sa identificati mierea falsificataMierea naturala si beneficiile ei nu mai sunt un secret pentru nimeni. Problema consta in produsul pe care il cumparam. Anul acesta s-au descoperit, in urma controalelor, peste 16000 de tone de miere falsificata, din care peste 15000 de tone provenind din UE.
Chiar daca la producatori mierea este 100 % naturala, intermediarii sunt cei care se gandesc la profit si nu la sanatatea oamenilor. Apa minerala si mierea sunt produsele cele mai des falsificate. Continuarea ...
Mierea contrafacuta ne face mai mult rau decat bine, nu mai are aceeasi putere curativa ca mierea 100% naturala si poate creste “aparitia obezitatii si le poate provoca diabeticilor crize grave”.
De cele mai multe ori, pentru a creste cantitatea de miere, producatorii folosesc sirop de porumb, zahar invertit, gelatina , apa si diversi aditivi.
Cum nu avem posibilitatea unor rapide analize complexe de laborator, am cules o serie de metode prin care puteti testa “puritatea” mierii:
1.Testul bolului de aer. In momentul in care intoarcem borcanul in jos, in interior se formeaza un bol de aer, asemanator cu un glob. Mierea este 100 % naturala,
2.Cand varsati putin din borcan, o miere naturala trebuie sa curga continuu,
3.Punem o picatura de miere in apa, daca mierea este naturala nu se dizolva imediat,
4.O picatura de miere naturala pusa pe o panza sau o hartie nu va uda materialul respectiv.
5.Tineti un chibrit aprins deasupra unei lingurite de miere. Daca e naturala, mierea se va topi si nu va incepe sa sfaraie imediat.
6.Adaugati o bucata de paine veche in miere. Dupa 8-10 minute ar trebui ca painea sa fie in stare solida.
7.Incalziti o bucata de sarma inoxidabila si introduceti-o in miere. Un produs de calitate se va lipi de metal si nu se va prelinge inapoi in borcan cand sarma e scoasa din miere.
8.Daca introducem cateva bete de chibrit cu gamalia in miere. Lasam betele cateva minute, apoi incercam sa le aprindem. Daca betele nu se aprind, atunci cu siguranta mierea nu este buna.
9.Punem putina miere intr-o lingurita. Cu varful unui creion chimic amestecam circa un minut in miere. Doar daca mierea nu isi schimba culoarea sunt sanse ca ea sa fie 100% naturala.
10.Cand o veti gusta, mierea naturala va va face sa simtiti furnicaturi in partea din spate a gurii, chiar inainte de a o inghiti.
11.Adauga 2-3 linguri intr-un castron si pune-l in cuptorul cu microunde la putere mare pana se incalzeste. Mierea naturala se va carameliza repede si nu va deveni spumoasa. Mierea artificiala si cea alterata va face bule si nu se va carameliza usor.
Toate cele bune!

Un comentariu:

  1. Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe în plin soare. Aceea are mult mai puţine calităţi. Mierea este creată de albine la întuneric, ea nu trebuie expusă luminii solare, ci doar la lumina încăperii şi la o temperatură constantă, ce nu depăşeşte cca. 40 de grade. Unii stupari ştiu că oamenii se feresc de mierea zaharisită, fiindcă suspectează că e făcută cu zahăr. Nimic mai fals. Totusi, ca să-şi vândă mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca să nu mai cristalizeze. Ca gust, devine un pic mai bună, dar pierde enorm în calitate. La acea temperatură toate enzimele sunt distruse, mierea rămâne doar un zahăr lichid. De aceea, mierea nu se pune nici în ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc după câteva luni.
    Stiu de la tatal meu ca mierea naturala ploriflora ,zahariseste mai repede decat cea de salcam.

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.