duminică, 14 aprilie 2013

Drogurile ... comert mascat?Despre metode de a face bani cinstit si rapid nu prea sunt multe de spus. 
Daca vorbim despre cum sa faci bani rapid si multi, sunt pareri, ca cele mai uzuale sunt: afacerile cu statul, contrabanda (ex. tigari – avem exemple renumite), trafic de arme si droguri.

Majoritatea acestor metode au fost aplicate cu succes in Romania. Povestea drogurilor pare un segment prin care trebuie sa se faca multi bani si nu se doreste a fi stopat.

Ma gandesc la cetateanul simplu care vrea sa faca o ilegalitate la granita, omite sa declare niste banuti, detine obiecte bisericesti, detine cateva grame de cocaina, etc; … este prins si anchetat. Continuarea ...

Cum or putea sa intre in tara produse considerate ilegale, in cantitati mari, daca nu ai de partea ta, aranjamente la granita? 
Aranjamente, care, ma face sa cred, ca autoritatiile statului lucreaza pentru infractori, sau de ce nu, largind teoria conspiratiei, poate dintre alesii actuali sau fost alesi cu influenta, care si-au dezvoltat o retea de introducere in tara si distributie a drogurilor.

Cineva spunea ca, din moment ce se vorbeste atat de mult despre cat de pericoloase sunt drogurile si efectele lor asupra individului, a dependentei, a familiilor destramate datorita lor, iar individul se apuca sa le consume, si nu vrea sa faca renunte la ele, inseamna ca isi asuma alegerea. 
Prin consumul de droguri se face o selectie naturala, de care cineva profita facand foarte multi bani.

La televizor vedem des stiri despre persoane arestate pentru ca faceau trafic de stupefiante sau o retea care, “a fost anihilata”. 
Ma intreb, oare nu cumva prin aceste actiuni se fac niste reglari de conturi, eliminand concurenta sau, poate, sunt cineva a suparat pe cineva, pentru ca a uitat sa mai treaca pe la “caserie"?

Toate cele bune!

2 comentarii:

 1. Povestea drogurilor este un segment prin care se fac multi bani si nu se doreste a fi stopat....decat uneori...La fel de grav este poate..si E 621-Controlul populatiei prin glutamatul de monosodiu
  Magazinele sunt pline de produse care contin glutamat monosodic, un aditiv periculos.
  Spitalele din Romania sunt pline de tineri si de copii cu boli grave, incurabile.
  Tot felul de forme de cancer ne macina vietile si ne intrebam de unde aceste maladii.

  Hai sa ne uitam pe etichetele alimentelor si o sa intelegem ce ne baga in pamant inainte de vreme…
  Reporterii Libertatii au dat o tura printr-un hipermarket din Capitala, in cautarea uneia dintre cele mai nocive substante care se gaseste in alimente si despre care se tot vorbeste in ultimele zile in presa.
  Este vorba de E 621 – sau glutamat monosodic – un aditiv, potentiator de gust sau de aroma care stimuleaza apetitul consumatorului si il face sa creada ca a mancat ceva foarte gustos. In realitate, omul consuma ceva extrem de nociv!
  Semnal de alarma
  Iata in ce alimente se gaseste E 621 :
  :)Chipsuri
  :)Floricele
  :)Supe- instant
  :)Condimente
  :)Pate de ficat
  :)Pate vegetal
  :)Salam
  :)Parizer
  :)Cremvursti

  Nu cumparati pate, floricele sau salam pe etichetele carora apare aditivul glutamat monosodic !!

  - “Suntem martorii unui „război împotriva populaţiei” fără precedent, unul în care omului i se cere o atenţie sporită faţă de ceea ce se întâmplă în jur, pentru a evita ceea ce altfel i-ar putea distruge viaţa, fără ca măcar să-şi dea seama de ce a ajuns atât de neputincios şi lipsit de vlagă.

  Ajungem treptat asemenea puilor din crescătoriile de păsări – o masă de carne, obezi, fără memorie şi iniţiativă, cu dată de expirare cât mai recentă, înhămaţi mai degrabă la căruţa morţii. Şi – dacă se poate – fără urmaşi!”, scrie Petru Molodeţ într-un articol publicat în revista “Familia Ortodoxa”.

  Glutamatul monosodic este un potențiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikat care conțin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic.

  Alte produse care pot conţine glutamat monosodic sunt unele mezeluri sau unele tipuri de brînză topită. Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

  Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nici o măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat. În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai-marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri.

  De ce?

  RăspundețiȘtergere
 2. Roliana, te rog, sa faci comentariile mai scurte, pe viitor. Textele mari putem sa le publicam sub forma de articol. Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.