vineri, 10 mai 2013

“Basarabia este Romania”“Basarabia este Romania” – este mesajul cel mai des intalnit pe gardurile de tabla, pe ziduri de cladiri, in albia raului Dambovita, capete de poduri, etc. 
Acest mesaj l-am vazut ca o campanie premeditata, deoarece mesajul l-am intalnit in multe orase din tara si am asteptat sa aflu, in timp, care este urmatorul pas.
Acest pas l-am intalnit ieri, la Universitate (colt cu strada  Edgar Quinet), unde se afla un cort intitulat BASARABIA  ACASA. 
Continuarea ...
Este vorba de Platforma Civica Actiunea 2012 formata dintr-o coalitie de peste 30 de ONG-uri care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania.
Scopul corturilor este pentru strangerea a cel putin 100.000 de semnaturi pentru sustinerea unei legi care face din romanii din Republica Moldova o prioritate a statului roman. 
Conform legislatiei actuale, un roman din Republica Moldova care doreste sa calatoreasca in Romania are nevoie de o garantie de 500 de euro si de o invitatie din partea unui cetatean roman.
Prin strangerea de semnaturi necesare se doreste sustinerea unei legi care sa simplifice procedurile de viza. In acest moment sunt stranse 10.883 de semnaturi, la nivel national.
Pentru informatii suplimentare, donatii sau voluntariat vizitati situl:
http://basarabia-acasa.ro
Semneaza si tu!


6 comentarii:

 1. mi-ar place sa fie posibila unirea.sunt romani ca si noi

  RăspundețiȘtergere
 2. e un vis ......care nu cred ca se va realiza curind...cred ca trebuie noi sa ne punem ordine in multe treburi.......ca apoi sa ne aducem acasa fratii.....

  RăspundețiȘtergere
 3. Adevarul este ca ei sunt mai mult rusi,decat romani...si ei nu ne vor... avem destule de facut la noi in tara,oamenii traiesc greu.Daca nu suntem in stare sa facem ceva pentru noi,cum am fi in stare sa facem ceva pentru altii?

  RăspundețiȘtergere
 4. Adevarat ca sunt destui rusi ...dar oricum reprezinta minoritatea. Republica Moldova arată că doresc unirea, având în vedere ce s-a întamplat la Chişinău în septembrie 2012.

  RăspundețiȘtergere
 5. incerc o colaborare cu Republica Moldova

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.