luni, 10 iunie 2013

Capcane noi pentru tantariSezonul calduros este moda ferestrelor deschise pentru un somn cat mai racoros. 
Daca nu aveti plasa la geamuri, tantarii isi vor face de cap prin locuinta voastra. Bazaitul si ciupitul nu sunt singurele probleme care trebuie sa ne ingrijoreze.

Medicii ne avertizeaza ca ciupiturile de tantar pot duce la aparitia unor probleme de sanatate. 
Tantarii pot transmite parazitul Plasmodium, purtator de malarie, virusul West Nile, si virusul febrei galbene. Continuarea ...

Anual malaria ucide mai mult de 600.000 de oameni, majoritatea fiind copii din Africa.

Expertii vorbesc despre rezistenta tantarilor la insecticide. In acest sens s-a cautat un remediu natural contra tantarilor. 
Conform unor studii britanice conduse de Dr. James Logan la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra, tantarii sunt atrasi de picioarele urat mirositoare. In acest sens se prefigureaza producerea unor capcane care sa contina mirosul de ciorapi care put.

Desi exista unele branzeturi mirositoare ce au acelasi miros ca si picioarele, tantarii nu sunt atrasi de branza deoarece acestia au evoluat si pot face diferenta.

Daca aceste cercetari sunt reale, va imaginati ca pentru multi cetateni certati cu apa si sapunul, care pot sa-si expuna sosetele mirositoare in cui, le va fi foarte simplu sa tina tantari la distanta. 
Toate cele bune!

6 comentarii:

 1. Multumim.!!! Interesant si..amuzant.!!! Numai ca tantarii sunt atrasi de asemenea mirosuri..cu conditia ca ciorapii..sa se afle..in picioare,caci femelele tantarilor..sunt cele care ataca ..si au nevoie de sange..pentru perpetuare..!!! Oricum ar fi..tantarii reprezinta un pericol real..pentru transmiterea bolilor..prin intepaturile lor.!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Haha :)) Pe bune? Sunt atrasi de picioare imputite?

  RăspundețiȘtergere
 3. da dar nu vad unde este afacerea ...cei carora le miror picioarele vor fi cei mai oropsiti ca toti tantari vor veni la ei , ideea este sa se gaseasca ceva sa scapi de ei .

  RăspundețiȘtergere
 4. nu am inteles carei faza cu ciorapii?mor de la miros sau cum...

  RăspundețiȘtergere
 5. cu plase ne mai aparam inca nu au navalit asa.

  RăspundețiȘtergere
 6. Tantarii sunt o problema reala.!!! In cazul in care inteapa un om cu cancer..si apoi...inteapa pe altul..sanatos,sunt sigura ca poate ajuta la declansarea bolii...acesteia,sau altele tot atat de periculoase ...depinde de norocul pe care il ai...!!!

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.