marți, 18 iunie 2013

Natalitatea: subiect patriotic”Faceti, fetelor, un copil, ca pana la urma este un act patriotic”; “Cum Dumnezeu femeia roma poate tine cinci-sase copii, iar romanca nu poate?” a declarat astazi presedintele Traian Basescu la intalnirea cu femeile organizata de revista Business Woman. 
Subiectul natalitatii deschis de catre Traian Basescu se pare ca il depaseste, iar comparatia cu alte femei de alta etnie o consider nefericita.

Primul aspect al problemei este partea educationala. Continuarea ...

Statistic vorbind, este demonstrat ca un popor inclinat catre modernism altfel vede valorile vietii si implicit au copii mai putini. Modul de viata tiganesc traditional este un mod de viata invechit. Sunt si cetateni din etnia tiganeasca care au o educatie, s-au scolarizat, s-au apropiat de stilul de viata modern. In aceste familii sunt mai putini copii.

Partea economica. Exemplul presedintelui cu referire la conditiile din Belgia nu pot fi comparate. O romanca sigur si-ar dori sa mearga la munca pe un salariu raportat la nivelul de trai belgian pentru a-si permite angajarea unei bone.

Partea profesionala. Sigur presedintele nu are habar ca femeia este putin discriminata cand vine vorba de angajare. Expertii in resurse umane se tem sa angajeze o femeie care nu are inca un copil deoarece se gandesc ca la un moment dat va trebui sa inlocuiasca o persoana in care s-au investit timp si bani pentru formare cu altcineva pe care trebuie sa o ia de la zero.

Problemele nu se opresc aici. Femeia care are deja unul sau doi copii intampina aceeasi greutati la angajare pentru ca angajatorul nu vrea sa-si asume riscul ca o angajata sa lipseasca de la servici pentru a-si rezolva problemele ce pot aparea la copii: 
lipsa bonei pana la gasirea alteia, 
problemele de sanatate la copiii mici,
probleme la gradinite si scoala, etc. 
Toate cele bune!

10 comentarii:

 1. intai sa faca fetele lui copii ca destui bani sa creasca cate 10 sa fie mame eroine, si apoi sa spuna celorlalte cati sa faca,
  Fiecare face cand crede si , copii se fac de placere nu de obligatie.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu cred ca a face copii,reprezinta ..pana la urma si un act patriotic,dar conteaza calitatea copiilor ,nu cantitatea..!!! Un parinte responsabil..se straduieste sa-i ofere copilului..cele mai bune conditii de viata si educatie,devenind si el..la randul lui..un om si parinte responsabil..in tot ceea ce face.!!! Pe cand un om..iresponsabil,fara educatie si cu parinti ...la fel...ca el..poate face copii..cat de multi,dar care vor reprezenta o povara ..pentru societate,in cazul in care vor ramane in mediul de unde au provenit,devenind victime si agresori,un adevarat pericol , rusine..si flagel...pentru tara ..din care provin..!!! Tocmai de aceea trebuie investit..cel mai mult in copii,caci ei reprezinta viitorul si forta unei natiuni,iar fara educatie si scoala..de mici..acesti copii..se vor pierde pe drumul vietii,creind adevarate focare de infectie umana..la nivel national si ...global.!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. oricum clasa politica a fost si este de pe alta planeta...

  RăspundețiȘtergere
 4. Un subiect..pe cat de actual si interesant..pe atat de spinos...si greu de ..rezolvat.!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Femeia a devenit si putin mai comoda, ma refer la cele tinere, nu mai vor sa se dedice atat de mult crestrii copiilor! O zi buna sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cred ca in aceasta categorie sunt mai putine femei. exista astfel de femei dar nu au un procent mare, cel putin asa sper.

   Ștergere
  2. majoritatea nu vor mai mult de un copil, maxim doi...

   Ștergere
  3. Asa este,cineva spunea, nu mai stiu numele, un american, cele mai bune forme de control al natalitatii sunt: razboaiele si saracia. Vor sa creasca natalitatea dar ne adancim in saracie. Cred ca discutiile despre natalitate pe care le au conducatorii nostrii sunt doar de dragul discutiei. Ceva concret nu fac in aceasta directie.

   Ștergere
  4. Conducatorii nostrii vorbesc despre natalitate ... Dar nu se dau pe fata ca vor dezecimarea populatiei... Au alte interese de care nu vor vorbii niciodata... Pe de-o parte se vorbeste despre mancare sanatoasa..., iar pe cealalta parte ne indoapa cu fel de fel de spurcaciuni de prin super marketuri.

   Ștergere
  5. In sfarsit ajungem la un numitor comun.

   Ștergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.