joi, 6 iunie 2013

Telefonul tau .... ispita cuivaIn majoritatea garilor CFR din orasele de resedinta de judet infractionalitatea se simte ca la ea acasa si nimeni si nimic nu pare a o deranja, daca nu cumva sa o eradicam.

Pe langa cersit si contrabanda cu diverse produse, cea mai cunoscuta fapta infractionala este furtul.

Furtul clasic, pe care il stim cu totii nu este o noutate. A devenit element indispensabil societatii noastre. Stim ce avem de facut.Trebuie sa avem grija de lucrurile noastre, sa nu le scapam din vedere. O regula simpla de aplicat. Continuarea ...

Metoda de furt care s-a raspandit mai peste tot in tara se refera la furtul de telefoane mobile. In cazul in care vorbesti la telefon sau se intampla sa ai telefonul la vedere, se va gasi cineva, sa vina sa te roage sa-l lasi sa apeleze pe cineva, care nu mai vine, pentru ca el numai are credit, cica.

Odata ce l-ai oferit de buna voie, telefonul numai este in siguranta. Oricand acea persoana poate sa fuga cu el. 
Bineinteles ca poti alerga dupa individ, dar daca esti singur si ai bagaj cu tine, ce mai faci? Lasi bagajul nesupravegheat si alergi dupa hot? Si in acest fel cineva se alege cu un telefon pe care il va vinde usor sub pretul pietei.

Cu toate ca in majoritatea  statiilor CFR exista camere de supraveghere nimeni nu vede nimic. Aveti grija cui inmanati obiectele personale. Toate cele bune!

3 comentarii:

  1. offff....a ajuns hotia la noi in tara pe inalte culmi....si nu ma refer numai la telefoane...se fura orice

    RăspundețiȘtergere
  2. furtul ..la noi e sport national........trebuie sa treaca cred ca milenii...sa scapam de naravul asta.....la anumite persoane...........un fapt..petrecut in familia mea.......fata mea a plecat la schi in ANDORRA...si si-a uitat telefonul in camera de hotel........cind a dat telefon la hotel ...la receptie ...i-au spus ...sa nu-si faca griji ca telefonul o asteapta acolo......si ..s-au oferit sa-l trimita ..prin curier ...daca plateste ..transportul......alta data .....cind era tot la schi in aceeasi tara....dar eram destui romani ..prin preajma ...nu a mai avut ...acelasi noroc.........asa ca nu mai avem ...nici o onoare....furam ...romani ..pe romani ..chiar si in strainatate........bunica mnea imi povestea ....ca tiganii care locuiau ...pe aceeasi strada cu ei ...niciodata ...nu furau de la vecinii lor ...inca ii saparau....acum ...nu mai e nimic valabil.....

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.