duminică, 28 iulie 2013

Carminul - aditiv alimentarIn calitate de consumator imi doresc sa stiu ce mananc, iar producatorul sa foloseasca ingrediente cat mai naturale. Surprizele apar atunci cand denumirile de pe eticheta dau alt inteles atunci cand sunt analizate in profunzime.
Unul dintre cazuri este cel al iaurtului cu fructe care contine o substanta rosie obtinuta din insecte. Continuarea ...

Directorul de la Centrul de Stiinta de Interes Public din Washington, Michael F. Jacobson sustine ca Dannon, Danone in Romania, foloseste carmin (E120) obtinut prin zdrobirea femelei insectei Coccoidea pentru a colora rozaliu iaurtul cu fructe, pe langa alti coloranti naturali, sucul de morcovi, pentru gama destinata copiilor.

Michael F. Jacobson este de parere ca acest aditiv alimentar (carminul) ar trebui evitat de consumatori, deoarece exista posibilitatea aparitiei unor alergii diverse de la forme usoare pana la forme mai grave pentru cei care consuma alimente cu acest aditiv.

"Nu am nimic asupra oamenilor care mananca insecte, dar daca cumpar un iaurt cu capsuni ma astept sa contina iaurt si capsuni, nu vopsea rosie facuta din insecte", susţine Jacobson.

Intr-un interviu acordat The Huffington Post, Michael J. Neuwirth, Senior Director Danone de relații publice a facut cateva precizari cu privire la utilizarea carminului in produsele Danone:

"Toate produsele care contin carmin au inscripţionat acest lucru pe eticheta". Cei cu restrictii alimentare si alergii obisnuiesc sa citeasca eticheta. Oricine doreste, poate sa-l evite.”

Chiar daca as fi citit eticheta si as fi vazut scris cuvantul carmin nu mi-as fi inchipuit care este modalitatea de extragere. 
Cuvantul carmin imi aduce aminte de un produs ce se foloseste la vopsit oua. Iventivitatea producatorilor de a folosi ingredinte din ce in ce mai bizare, te lasa fara cuvinte. Toate cele bune!
sursa: www.huffingtonpost.com

6 comentarii:

 1. Multumim.!!! Interesante informatii.!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună , Florin! Mulțumesc frumos pentru acest material!

  RăspundețiȘtergere
 3. sincer nu stiu ce mai este natural decat ce culegi tu din gradina

  RăspundețiȘtergere
 4. eu imi fac iaurt in casa.acum am inca un motiv in plus.multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 5. aflacem de ceva vreme dar...norocul meu ca nu am consumat....aideea e sa afle cit mai multa lume si ca nu-si hraneasca copii cu asa ceva..

  RăspundețiȘtergere
 6. NU STIU DACA TREBUIE SA NE MAI MIRE CEVA..

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.