marți, 20 august 2013

"Earth Overshoot Day""Earth Overshoot Day" – este ziua in care vorbim despre utilizarea resurselor precum pamantul, copacii si pestii ca depaseste ceea ce planeta poate produce in fiecare an.
In aproape noua luni planeta a epuizat resursele ce trebuiau consumate intr-un an. Anul acesta "Earth Overshoot Day" (ziua depasirii pamantului) a venit mai devreme cu cateva zile, comparativ cu anul precedent. 
Concluzia: produsele poluante precum dioxidul de carbon micsoreaza capacitatea planetei de a le absorbi. 
Continuarea ...

Global Footprint Network este de parere ca “datoriile” ecologice au consecinte grave pentru mediu, afectand pamantul, pestii si padurile. Conceptul de zi in care “consumul depaseste resursele” a fost adus in atentia de publicului de catre Andrew Simms, economist climatic la Global Witness. Acesta a recomandat guvernelor sa trateze deficitul ecologic la fel precum o criza economica.

O  puternica amprenta asupra mediului o are China datorita polulatiei masive. Consumul cetatenilor din SUA daca s-ar gasi pe tot globul, ar fi necesare patru planete pentru a satisfice cererea.

Global Footprint Network spune ca in anul 1961 omenirea utiliza aproximativ doua treimi din resursele disponibile pe pamant. Dupa anul 1970 emisiile si consumul de carbon au crescut si au inceput sa depaseasca ceea ce putea oferi planeta. Ne apropriem de “falimentul ecologic”, iar “guvernele pot tipari mai multi bani, dar nu pot imprima mai mult planeta”.

Folositi resursele proprii cu responsabilitate!  Ganditi verde si transmiteti mai departe!  Toate cele bune!

sursa: http://www.dailymail.co.uk

2 comentarii:

  1. Cutremurator de adevarat,trist si ingrijorator.!!! Va trebui sa ne unim fortele cu totii..pentru a minimaliza pe cat se poate acest impact devastator pentru omenire.!!! Forurile competente trebuie sa meditizeze..la nesfarsit mesaje pentru ca fiecare dintre noi sa constientizam..ca de noi depinde viitorul acestei minunate si atat de fragile planete..!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. o problema ce nu trebuie ignorata...

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.