duminică, 25 august 2013

"Ferma Urbana": o solutie pentru orasele aglomerateUna dintre primele ferme urbane din Japonia se afla in centrul orasului Tokio. Este vorba despre cladirea unde isi are sediul Pasona, o celebra agentie de recutare. Cladirea de 20.000 de metri patrati a alocat 20% din spatiu pentru cultivarea de legume. Proiectul de milioane de dolari a inclus o renovare completa a cladirii de 50 de ani.

Incepand de la exterior cladirea contureaza privitorilor ideea de ecologic. Balcoanele sunt pline de trandafiri si alte tipuri de flori ce cresc la fereastra.

Lucratorii de la Pasona sunt personal specializat in agricultura si plasarea personalului. Acestia sunt incurajati sa cultive gradini interioare si in aer liber, iar recoltele sunt folosite de catre acestia in bucataria societatii, pentru mesele angajatilor. Continuarea ...

La interior, spatiul bine gandit permite cultivarea diferitilor legume si fructe: salata verde, fasole, rosii, vinete, broccoli, orez, dovleci, papaya, etc.

Prin proiectul “ferma urbana”, asa cum mai este denumita, arhitectii spera ca, in acest mod, sa ii incurajeze pe niponi sa aprecieze din nou agricultura. Ferma urbana are o tendinta de crestere in intreaga lume.

Oamenii de stiinta, designerii si ecologistii sunt mereu in cautarea de idei inovatoare, urbane, pentru cultivarea de produse alimentare.

Cultivarea in mediul urban nu este usoara, dupa cum recunoaste Yoshimi Kono - președintele Kono, care a precizat ca “unul din numeroasele provocari ale proiectului a fost creearea de exemple agricole in mediul urban, pentru a fi comestibile si nu doar obiecte decorative”.

“Exista unele cheltuieli mai mari de energie pentru a creste legumele, dar in spatele lor, avem un scop mare”.

Principala problema ale proiectului consta in “stabilirea unei temperaturi optime pentru angajati, cat si pentru culturi”. 
Toate cele bune! Vizionare placuta!

sursa: thestar.blogs.com
sursa foto: www.konodesigns.com/

4 comentarii:

 1. Verzii Cisnadieni25 august 2013, 20:09

  Ce bine ca traiesc in Romania , si mai bine in Cisnadie pentru ca nu am ajuns sa traiesc inca din legumele de laborator!!! Buna solutia dar.....nu vreau sa fiu acolo!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte interesant , dar nu vedem la noi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sunt lucruri simple care la noi merg aiurea, un astfel de proiect ... nu le dau de cap

   Ștergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.