duminică, 11 august 2013

Leneaa … rautateaa … si trufiaa …Inspirat dintr-o melodie a celor de la Parazitii, Egali din nastere, am decis sa pregasesc un articol care sa contina tabloul de ansamblu al situatiei actuale a teritoriului dintre granitele balcanice numita Romania.

Romania a dat lumii 6 % din cei mai mari inventatori al tuturor timpurilor. Continuarea ...

Cele mai importante inventii romanesti sunt: Injectia cu insulina – Nicolae Paulescu, Avionul cu reactie – Henri Coanda, Gerovital – Ana Aslan, Vaccinul antiholeric – Ioan Cantacuzino, Stiloul – Petrache Poenaru, Scaunul ejectabil – Anastase Dragomir,  Pila Karpen – Nicolae Vasilescu-Karpen, Cibernetica – Stefan Odobleja, Tunul Basilic – Orban, Diorama –Grigore  Antipa.

Aceste reusite la care se adauga premiile obtinute an de an de inventatori romani la saloanele de inventica de la Geneva, personal calificat (hunting brain) din diverse domenii ce activeaza la importante companii, demonstreaza ca potentialul intelectual al tarii noastre este unul drept de lauda.

Avem “creiere”, tara cu cel mai diversificat sol pentru agricultura, un mediu proprice pentru unul dintre cele mai moderne si diversificate zone aplicabil turismului. Si totusi, tara nu functioneaza cum ar trebui. Profesoara mea de geografie din liceu, imi aduc aminte ca, a zis - “turismul si agricultura sunt cele mai aplicabile domenii pentru ca tara noastra sa se traiasca mai mult decat decent”.

Daca ani de-a randul seceta, inundatiile, grindina erau inamicii numarul unu al agricultorilor, anul acesta avem recolte record la: rosii, castraveti, grau, orzoaica, etc. Sezonul ploios prelungit au oferit recolte nesperate. Si totusi sunt probleme. Nu avem depozite suficiente, iar cele existente au preturi de depozitare prohibitive pentru multi dintre micii agricultori.

Agrcultura are problemele ei; turismul competitiv – plecat cu sorcova; industria – pe butuci; comertul – atat cat merge, dar majoritatea banilor din profit se duc afara la companiile mama; transporturile – nu ai infrastructura nu contezi; construtiile si reparatiile prost executate merg cu viteza melcului; exporturile au inregistrat cele mai mari cote din 1989 pana in prezent, macar un lucru bun.

Radiografia acestei tari conduc la ideea ca in alta parte trebuie sa cautam vinovatii la esecurile economice ale Romaniei, pe care au condus-o pe rand guverne din toate partidele politice importante. Lenea, rautatea si trufia si-a facut loc printre cei care ne conduc, unde interesul personal primeaza. Dar noi trebuie sa fim MANDRII CA SUNTEM ROMANI … cu burta goala. Toate cele bune!

9 comentarii:

 1. asa este! numai bine iti doresc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Minunata ,adevarata si inteleapta afirmatie..!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi pare f. bine ca mai sunt si tineri care gandesc asa.Se vede ca esti un baiat educat. Felicitari,mai astept scrierile tale. Numai bine iti doresc.

  RăspundețiȘtergere
 4. am citit odata undeva ...ca ..cele mai bune inventii ...comoditati ..au fost create de oamenii considerati ..,,lenesi'.....cica au preferat sa puna mintea la contributie decit fizicul........eu cred ca exista ceva adevar......oamenii ..care au stat zile intregi ..in laboratoare...biblioteci...,,soarecii de biblioteca''.....au facut tot felul de studii ..au dat si rezultate

  RăspundețiȘtergere
 5. nu se doreste sa fim prosperi.doar sluji ieftine la portile Europei si nu numai...

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.