duminică, 1 septembrie 2013

Abuzul facut de Facebook membrilor saiNotiunea “retea de socializare” este data de scopul pentru care a fost inventata si promovata. Pentru alcatuirea unor retele de persoane cu scopuri comune, intre persoane fizice, studenti, afaceristi, politicieni, chiar si infractori.
O retea sociala reprezinta totalitatea indivizilor inscrisi pe anumite situri web pentru a interactiona cu alti utilizatori. Membrii unei retele sociale sunt legati intre ei, fara obligatii, iar activitatea lor contribuie activ la colectarea si distributia informatiilor prin intermediul web.
Retelele sociale au o diversitate de teme pentru discutii, precum: fotografie, muzica, filme, jocuri, facerea de noi cunostiinte si prieteni, etc (sursa: Wikipedia). Continuarea ...
Este deja cunoscut de majoritatea utilizatorilor FB optiunea “gaseste mai multi prieteni”, care iti da posibilitatea sa selectionezi cu cine doresti sa interactionezi si sa adaugi in lista ta de prieteni sau grup.

Cei care detin o afacere, publica anunturi sau promoveaza un site (blog) si au conturi FB, vor dori, pe langa persoanele pe care le cunosc, sa atraga si alte persoane in lista de prieteni sau grup, pentru a mari sansele de a fi cunoscut in mediul virtual.

Atragerea de noi prieteni, in functie de ceea ce au in comun, este simpla. Unul cere prietenia, iar altul o accepta, daca vrea si nu din obligatie. In momentul cand cineva iti solicita sa-l adaugi in lista de prieteni si ai acceptat, o intrebare mica in acea casuta poate decide daca persoana care a solicitat are sa fie restrictionata sau nu.

Intrebarea este asa: Cunosti persoana in afara FB? – Da sau Nu. Daca raspunsul tau pe care il alegi este NU, persoana care a solicitat va fi “pedepsita” sau restrictionata timp de 7 zile. In aceasta perioada nu mai poate sa solicite nici o alta prietenie.

Dupa ispasirea primei restrictii, la urmatoarea abatere perioada se dubleaza, din 7 zile se face 14 zile, apoi, din 14 zile ajunge la 30 de zile. Mai departe nu mai stiu. Am primit pana acum maxim 30 de zile. De doua ori am ajuns la restrictia de 30 de zile in 8 luni.

Pentru foarte multi din FB, contul reprezinta o forma prin care sa-si promoveze afacerea, anunturile, un site (blog), etc. Adaugarea de noi prieteni in lista lor sau in grup mareste sansele ca acesta sa fie mai bine promovat.

Restrictia pe care FB o aplica utilizatorilor consider ca nu are nici o legatura cu unul din scopurile principale a unei retele sociale, si anume facerea de noi cunostiinte si prieteni (sursa: Wikipedia).

Pentru toti utilizatorii FB:  
Daca nu doriti sa va aflati in lista de prieteni a cuiva sau a unui grup, nu va obliga nimeni sa acceptati. In cazul in care acceptati, oricand puteti sa eliminati persoana din lista d-voastra, oricare ar fi motivul. 
Evitati sa raspundeti NU la intrebarea “Cunosti persoana in afara FB?”.

Toate cele bune!

12 comentarii:

 1. chiar nu stiam..bun sfat

  RăspundețiȘtergere
 2. si eu sunt acum restrictionata 30 de zile

  RăspundețiȘtergere
 3. Cine este în fb încalcă cel puțin o regulă vrea sau nu vrea, asta e părerea mea

  RăspundețiȘtergere
 4. Facebook nu a fost gândit ca sa îți extinzi afacerea prin el. Eu resimt ca abuz cand sunt adăugată ca prieten in scop comercial de necunoscuti si pana acum dădeam ignore dar acum ca am aflat voi semnala cu nu cunosc pers respectiva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te obliga nimeni sa accepti prietenia cuiva. Nimeni nu poate sa te introduca intr-o lista de prieteni fara acordul tau.

   Ștergere
 5. din pacate si eu amraspuns nu, la multi dar apoi am aflat si am sarit peste intrebare.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nici eu nu stiam.!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. inca nu mi s-a intimplat sa fiu restrictionata....dar cred ca multe postari pe FB nu-si au rostul...

  RăspundețiȘtergere
 8. Pe mine una ma lasa rece facebookul,am fost pe el dar m-am lamurit cu el.

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu sunt mereu pedepsita pentru ca transmitmulte informatii multor prieteni din lista ,nu stiu ce sa mai fac cu aceste pedepse ,
  Eu am 4 pagini :
  Ioana Bobocea
  +Pentru o buna sanatate
  + Terapia cu frecvente AMA
  +Agarica Living Romania
  + Grupul spiritual AMA (Adevar&Miracol&Armonie)
  Intentia mea este sa ajut oamenii cu informatii pretioase pentru sanatate si inaltare vibrationala .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Blogul meu are drept scop oferirea de informatii cat mai utile si mai interesante.

   Ștergere
 10. Mulțumesc frumos, niciodată nu am răspuns la acea întrebare, nu stiam de acea pedeapsa pe care o aplica administratorii Facebook

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.