joi, 14 noiembrie 2013

Black Friday … si nu preaVestitul Black Friday a reusit sa prinda contur in Romania, iar de cativa ani firmele implicate reusesc sa-si rotunjeasca semnificativ incasarile.

Anul acesta Black Friday va avea loc pe data de 29 noiembrie. In aceasta zi se estimeaza incasari de 41 de milioane de euro, cu o crestere de 52 % fata de anul 2012.

Nebunia reducerilor de Black Friday au determinat clientii la precedentele evenimente sa achizitioneze si produse de care nu aveau nevoie. “- Dar … era ieftin” au spus multi dintre cei chestionati. 
Continuarea ...

Reclamele pentru aceasta zi nu s-au lasat asteptate. Pe foarte multe situri se gasesc informatii de tot felul.

Ideea in sine, de reducere cu 15%, 20%, 40 % sau mai mult, nu este chiar rea tinand cont ca obiectele electronice sau electrocasnice sunt greu de achizitionat datorita lipsei banilor, a cascavalului, cum ar zice un baiat de cartier.

Problema apare atunci cand produsele care vor intra in categoria reducerilor sunt “corectate”, in plus, cu o anumita perioada inainte,  ca apoi in ziua de BF sa fie redus pretul un pic mai jos decat a fost initial. Firma cu pricina va afisa o reclama mare : reducere de X la suta la acele produse.

Specialistii ne sfatuiesc an de an sa urmarim evolutia preturilor pentru a nu ne lasa pacaliti de aceasta manevra pe care unii o numesc marketing.

Cineva mi-a povestit zilele trecute despre evolutia preturilor la un anumit produs. Pe un site on-line destul de cunoscut (nu mai conteaza numele). Pretul unui robot de bucatarie, ce se dorea a fi achizitionat, a suferit modificari in cateva zile de la 850 lei la aproximativ 1050 lei. Cu aproximativ 24% mai mult.

Poate, acest produs va avea o reducere de 30% in ziua de BF, iar cumparatorii vor fi destul de incantati de pret. Mare atentie cum va cheltuiti banii!
Toate cele bune!

7 comentarii:

 1. O nebunie... am fost o data.... a doua oara n-o sa mai pun piciorul intr-un magazin cu asa o ocazie...

  RăspundețiȘtergere
 2. nu stiu ce sa spun, poate ca nu au ce sa faca cu banii

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc, numai bine iti doresc !

  RăspundețiȘtergere
 4. ms de informatie...n-am fost niciodata acolo si nici n-o sa fiu
  o zi frumoasa sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 5. da?...nu sunt inebunita dupa reduceri dar ...cum la noi reducerile nu sunt reduceri...

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.