joi, 21 noiembrie 2013

Cetatean … in tara nimanuiIn disperare de cauza in lupta “surda” de colectare a banilor la buget, ANAF a gasit de cuvinta ca este mai eficient sa blocheze conturile cetatenilor, pe care i-a lasat fara nici un venit.

ANAF se lauda ca prin aceasta metoda inspectorii au strans 300 de milioane de euro in trei luni. Este utopic sa ne mai intrebam de ce intotdeauna trebuie sa plateasca numai cetateanul de rand.

Amintim in treacat doar de “favorurile” de milioane si zeci de milioane de euro pe care le-au primit societatile cu datorii imense catre stat din partea guvernelor de-a lungul timpului. Nu au cu ce sa plateasca, trebuie sa-i intelegem! 
Continuarea ...

Trebuie sa fiu rautacios si sa mai adaug ca vina cea mai mare este a celor care i-au lasat sa acumuleze aceste datorii. Daca interveneau din timp nu se ajungeau la acele datorii. Poate cineva a avut un interes de acumulare de datorii.

Poporul, insa, nu poate fi iertat. Pa langa asta trebuie sa fie si batjocorit.

Cetateanului i se blocheaza toate conturile, se pun popriri pe conturi si nu poate avea acces la bani, iar singura varianta ramane sa te imprumuti pentru a trai, in cazul in care banca a distribuit toti banii tai in conturile ANAF.

Cu toate ca legea este foarte clara atunci cand este vorba de “salarii, pensii si alte venituri ce-ti asigura mijloacele de existenta, statul nu iti poate lua tot ce ai in cont”. Doar in teorie … practica este complicata.

Autoritatile ridica din umeri aruncand pisica in ograda bancilor, spunand ca: "banca trebuie sa stie care sunt conturile de salarii si sa nu opreasca mai mult de o treime. Noi nu avem de unde sa stim".

Problema cea mai mare este atunci cand ANAF, prin puterea dumnezeiasca pe care o are, iti ia toti banii din conturi, de la toate bancile la care ai cont deschis. Bancile nestiind una de alta vor vira banii in contul ANAF.

Banii platiti in plus pot fi recuperati in 5 zile lucratoare, spune ANAF, fara sa mentioneze de alergatura si timpul irosit. In realitate, in concordanta cu experientele acumulate de cunoscuti, se vor folosi de principiul compensatiei pentru viitoarele datorii.

Cu alte cuvinte, banii tai stau bine in cont pana cand tu vei mai avea vreodata datorie catre stat si atunci banii opriti abuziv vor acoperii datoriile viitoare.

Un caz cunoscut de mine este al unei societati ce avea de platit o amenda de 8.000 lei, pe care a contestat-o in instanta. Acea societate avea in cont aproximativ 12.000 lei. Cu toate ca s-a deschis proces pentru acea amenda, statul nu a tinut cont si a “saltat” din cont intreaga suma, fara sa existe o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Ulterior, societatea a pierdut procesul, iar diferenta de aproximativ 4.000 lei nu ia fost returnata, pe motiv ca ramane ca o compensatie pentru platile de TVA, CAS, etc, ce vor urma. Pentru stat nu a contat ca acea societate are nevoie de bani lichizi pentru achizitie de marfa, salarii, etc.

O mare atentie trebuie acordata de persoanele care detin / au detinut mai multe case sau masini. Statul, dupa ce ca este cel mai prost administrator al banilor publici, este si incompetent. Sunt foarte multe cazuri in care persoanele care si-au platit in mod corect, anual, impozitele pe imobile si masini, au primit somatie de plata pentru impozite, cica, neplatite din anul 2007 … 2008, etc.

Important este sa pastrati documetele de plata mult timp, pentru a putea dovedi ca aveti dreptate.

Tot din ciclul incompetentei, sunt cazuri de persoane care dupa ce au achitat impozitele, au solicitat in scris organelor fiscale eliberarea unei adrese semnata si parafata din care sa reiasa ca numai este nimic de plata. Surprinzator, dupa o perioada de “n“ luni, aceste persoane au primit o instiintare de plata, cu sume pe care, cica, operatoarea a uitat sa le mentioneze. Upps.

Surprize neplacute au primit si persoane care ca vandut si radiat masina de pe numele lor, dar statul nu uita si nu iarta, le-au trimis “felicitari” de plata.

Ridicarea propririlor de pe conturi nu este la fel de simpla precum proprirea in sine.

Organele fiscale vor trimite intotdeauna la timp o instiintare prin care esti anuntat de propriere, dar nu se va intampla la fel si cand trebuie sa fi anuntat de ridicarea propririi. Intotdeauna altcineva trebuie sa faca asta.

Nu cunosc de cand timp se face acest lucru, cine a hotarat si daca este legal, dar organele fiscale nu mai trimit din sistem instiintarile de plata, de proprire sau de ridicare a propririlor si au externalizat acest serviciu. Cu alte cuvinte, o societate din Ramnicu Valcea este cea care se ocupa de aceste hartii.

In momentul in care soliciti eliberarea ridicarii propririlor pe conturi, esti invitat sa iei legatura cu societatea (imi scapa acum numele) de la Ramnicu Valcea. Ramnicu Valcea nu ezita sa te trimita inapoi la organele fiscale, deoarece ei trebuie sa aprobe.

Mai nou, s-a hotarat ca persoanele datornice sa fie executate silit fara ca statul sa elibereze vreo instiintare de plata sau sa detina o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Statul calca in picioare dreptul la proprietate si intra in casele oamenilor sau a societatilor si ridica bunurile de valoare, pana la inchiderea soldului. 

Minunata tara avem! Toate cele bune!

12 comentarii:

 1. Minunat..si atat de adevarat.! Multumim.!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. nasol...am auzit si eu azi chestia...

  RăspundețiȘtergere
 3. buna dimineata,a-i mare dreptate dar traim in Romania si asta spune tot....

  RăspundețiȘtergere
 4. vai de noi cei de rand
  buna dimineata!...ms...o zi frumoasa sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 5. si ce crezi ca oti face tu ,sincer?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. eu, ca persoana, cred ca nimic. momentan nu sunt pasibil de nici una din variantele in care sa fiu dator la stat. sunt sanse foarte mari sa nu primesc vreo amenda pe care sa trebuiasca sa o platesc, doar daca nu traversez strada prin locuri indicate sau semafor. bunuri imobile si mobile nu detin, nici eu, nici sotia, cont bancar doar acela unde intra imensa suma de 42 de lei lunar - alocatia copilului.
   articolul a fost facut pentru informare dar si ca o frustrare la ilegalitatile care se fac.
   daca as fi in ipostaza persoanelor datornice, as da in judecata persoana care actioneaza ilegal, nu institutia. institutia se spala usor pe maini. responsabilitatea trebuie mutata asupra persoanei care a decis, nu toata insitutia. numai bine.

   Ștergere
 6. Asa este la noi,in Romania!..ca la noi,la nimeni!...

  RăspundețiȘtergere
 7. alea erau tot companii de stat

  RăspundețiȘtergere
 8. Din pacate asta e realitatea in tara noastra

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.