marți, 17 decembrie 2013

Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru soferii care iau autostopistiIn calitate de fost navetist, am remarcat proiectul de lege pe care Guvernul, prin vocea Ministerului Transportului, doreste sa-l implementeze printr-o ordonanta de urgenta.

Prin aceasta lege sa doreste introducerea unor amenzi cu plafonul intre 1000 si 5.000 lei pentru toti soferii care iau autostopisti. Ati citit bine, nu este nici o greseala de tiparire.

Motivarea necesitatii existentei acestei legi, pe mine m-a dat pe spate. 
Continuarea ...


Practica autostopului "afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat".

Cei care au facut naveta sau se afla in aceasta postura si in prezent cunosc foarte bine problema mijloacelor de transport autorizate. Sunt intotdeauna insuficiente din punct de vedere al parcului auto pentru a satisfice nevoile cetateanului ce trebuie sa mearga la munca.

Mai adaugam problema locurilor pe scaun. In calitate de navetist, ai toate sansele sa fii concediat pentru intarzieri repetate.

Daca toate locurile pe scaun sunt ocupate si in zona se desfasoara o “actiune” a politiei rutiere, soferul va ridica din umeri ca nu poate sa te ia in picioare din cauza amenzilor de pana la 10.000 lei.

Solutii pentru cei care vor sa ajunga la timp la munca, daca se poate, nu va gasi nimeni. Esti vinovat ca nu ai masina.

Pana pe data de 23 decembrie proiectul se afla in dezbatere publica. Poate pana la data scadentei se va discuta si modul de aplicare a acestei legi.

Cum poate dovedi politistul ca un sofer a luat sau nu un autostopist? Poate sa fie un prieten, o ruda sau un coleg de servici.

Existenta acestei legi, o vad doar ca un troc clientelar. Anumite persoane cu influenta politica detin societati de transport si doresc prin acesta lege sa-si rotunjeasca veniturile sau poate in felul acesta se mai uita din datoriile avute catre aceste societati in urma trasportului de persoane la manifestarile stradale ce au avut loc si de ce nu ce vor mai fi.

Legile stupide nu ma mai surprind deloc. Fiecare lege, oricat de stupida ar fi, greu de aplicat sau de inteles, intotdeauna va fi in folosul cuiva, iar aceia nu suntem noi.

Toate cele bune!
sursa: www.hotnews.ro

8 comentarii:

 1. nemernici ... o seara placuta !

  RăspundețiȘtergere
 2. Legea este si buna si rea. In primul rand buna pentru ca s-au dezvoltat adevarate retele de "taximetristi" care te transporta fara autorizatie iar masinile cine stie in ce stare sunt. Este rea pentru cei care mai iau cate o data un intarziat cu gandul sa faca un bine, si atunci daca l-a prins militia, cum poate dovedi el ca nu face taximetrie ilegala?

  RăspundețiȘtergere
 3. nu stiu ce sa zic...e si bn si rau pe de alta aprte
  cand vin de la Buc ....as vrea sa gasesc pe cineva sa ma ia sa aj mai repede acasa decat cu microbuzul...sa spun sincer

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt impotriva acestei legi si nu numai. Ai dreptate,legile sunt facute pt noi in interesul lor. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.