luni, 20 ianuarie 2014

Bancile sunt obligate sa accepte cashVersiunea scrisa a ziarului Ring ofera o informatie pe care personal o asteptam de mult.

Practica bancilor de a accepta ca forma de plata a facturilor exclusiv la celebrul robotel este ilegala. De asemenea, banca este obligata sa primeasca la incasare si monede ca forma de plata.

“Nu exista nici o reglementare legislativa care sa-I lase bancii dreptul sa decida cum se face plata. Banca nu poate sa te oblige sa achiti factura la automate sau prin transfer bancar”, a spus directorul ANPC Mirona Daia.

Interesul bancilor de a nu mai accepta plata cash se datoreaza comisionului perceput beneficiarului. 
Continuarea ...


Venituri suplimentare

Achitarea facturilor la robotel genereaza un nou venit suplimentar. Facturile emise catre beneficiar nu contin sume rotunde sau fixe.

Intotdeauna trebuie sa introduci sume aproximativ egale sau mai mari pentru a acoperi suma datorata. Cum aparatul nu da rest, diferenta dintre suma de achitat si cea introdusa in aparat nu va mai putea fi restituita.

Ce se intampla atunci daca gresesti

La prima vedere, aparatul nu este un sistem complicat ce necesita cunostiinte avansate in domeniu. Odata ce ati introdus banii gresit, nu ii veti recupera usor fara asteptare.

Am asteptat 45 minute pentru a-mi recupera banii si apoi sa-mi fie incasati banii corect, cash de data asta, pentru o greseala pe care a facut-o chiar reprezentantul bancii, ce a vrut sa ne ofere incredere in functionarea aparatului nou implementat la acel sediu.

Ce puteti face

Atunci cand sunteti refuzati de functionarii unei banci pentru incasarea la caserie, puteti face plangere la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Santiunile nu vor intarzia sa apara, dupa cum ne  linisteste directorul ANPC:

“Banca a sfidat o autoritate a statului. I-am dat o masura, imi scrie ca a pus-o in aplicare, dar in realitate nu a facut-o”.

Sursa: ziarul Ring

Toate cele bune!

6 comentarii:

 1. multumesc ! seara placuta !

  RăspundețiȘtergere
 2. am fost la BCR sa platesc factura la lumina,daca nu erai clientul lor,adica cardul de salariu la ei,se percepea taxa 7 lei sa platesti facturile....asa ca am mers la robot...robotul te taxa dupa cum ai spus.....acum ocolesc BCR..ul.....multumesc pt informatie.

  RăspundețiȘtergere
 3. ce sa zic...eu platesc factura Avon la aparatul asta si mi se pare ok...nu mai stau la coada imensa

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc....super informatie!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc mult ! Sa fi iubit !

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumesc, foarte interesant.
  Sa fii iubit.

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.