miercuri, 19 februarie 2014

Cat de sigur este telefonul sau laptopul tau?
Tehnologia a permis sa avem produse cu adevarat remarcabile pentru cei nascuti mai devreme decat generatiile de azi, pe care nici nu si le-au imaginat sa le aibe.

Telefonul si laptopul au devenit indispensabile pentru foarte multi dintre utilizatori. Dar, cat de sigure sunt aceste produse? Putem fi spionati fara sa stim cu aceste dispozitive? Raspunsul este da.

In minte imi trec cateva din stirile in care sunt prezentate persoane care au fost fotografiate sau filmate cu ajutorul acestor dispositive, fara ca persoanele in cauza sa aiba habar.
Continuarea ...


Unul dintre cazuri, a fost despre un laptop furat care furniza fotografii cu persoanele care il aveau in posesie. Sau, romanul care a furat din Spania un celebru telefon si a inceput sa-si faca poze cu el, cu familia, la petreceri, etc.

Proprietarul a facut un blog special cu aceste fotografii preluate de pe telefon, cu ajutorul unei aplicatii.

La o scoala din America s-a descoperit ca webcamurile laptopurilor ar fi realizat si salvat peste 30.000 de imagini.

Ce faci atunci cand intimitatea iti este atacata? Persoane rau intentionate pot sa “activeze camera video sau microfonul telefonului / tabletei / smart TV-ului / calculatorului tau si sa te spioneze”.

Unii producatori de laptopuri au dotat dispozitivele cu un LED care se aprinde in timpul functionarii camerei. Chiar si asa, aceste leduri pot fi oprite de la distanta si nu sunt reprezinta garantia ca nu santeti spionati.

Dincolo de toate solutiile de securitate, cea mai eficienta este aplicarea unui leucoplast, o hartie lipiciosa, sau banda adeziva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

Acest obstacol impiedica persoanele rau intentionate sa foloseasca dispozitivele voastre. Atunci cand aveti nevoie sa folositi camerele video, le puteti da jos, iar dupa ce terminat le puteti aplica imediat.

Acesta solutie este aplicata cu succes de catre specialisti in securitatea informatica de la diverse companii internationale.

Toate cele bune!

sursa: yoda.ro

2 comentarii:

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.