sâmbătă, 5 aprilie 2014

Cum se fac ştirile...Cele mai căutate ştiri sunt fără îndoială stirile care vorbesc despre sănătate, nutriţie şi sfaturi medicale. Ne bucurăm atunci când găsim informaţiile de care avem nevoie. Le aplicăm, recomandăm cunoscuţilor iar informaţia circula.
Ce te faci atunci când informaţii pe care le ştiai într-un anumit fel, transmise de-a lungul timpului din generaţie în generaţie, le găseşti într-o altă formă şi intră în contradicţie cu informaţiile vechi?
O astfel de contradicţie a informaţiilor am găsit-o la două ştiri publicate pe situl realitatea.net.
Despre sport şi beneficiile lui pentru sănătate se pot scrie foarte multe pagini. 
Continuarea ...
Însă, un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare Cardiovasculară din cadrul Reţelei de Sănătate Lehigh Valley, Lehigh Valley Health Network, au condus un experiment pe un grup de 3800 de persoane, de ambele sexe, cu vârsta medie de 46 de ani, au ajuns la altă concluzie.
Ei sunt de părere că “joggingul încetineşte procesul de de îmbătrânire, îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular, creşte speranţa de viaţă şi previne unele tipuri de cancer. Rezultatele studiului au demonstrat că persoanele care aleargă mai mult au o speranţă de viaţă mai mică decât cele care aleargă moderat.
Doctorul Martin Matsumura nu recomandă mai mult de două ore şi jumătate de jogging pe săptămână. Întreaga ştire aici.
Persoanele vegetariene este cea de-a doua ştire care mi-a atras atenţia. Concluzia cercetătorilor de la Medizinische Universität Graz din Austria este ca “persoanele vegetariene sunt mai puţin sănătoase şi au o calitate a vieţii mai scăzută”.
Studiul a fost aplicat pe 1320 de voluntari, aleşi în funcţie e vârsta, sex şi statutul economic. Grupul a fost compus din: 330 de vegetarieni, 330 de persoane care mâncau carne, fructe şi legume, 330 de persoane cu o dietă normal şi 330 de persoane care mâncau foarte multă carne.
Autorii studiului sunt de părere că o dietă vegetariană {consum scăzut de grăsimi săturate şi colesterol şi ridicat în fructe, legume şi produse din cereale integrale) favorizează apariţia cancerului, alergiilor şi tulburărilor mintale, depresie şi anxietate.
Întreaga ştire aici.

Toate cele bune!

3 comentarii:

  1. Asa cum spuneam, importanta este MASURA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frustrarile..nu ajuta..la nimic.!!! Soacra mea mananca de toate..si carne zilnic..si a intrat pe 91 de ani..!! Ce-i drept..isi menajeaza inima..si nu face nimic..decat..putina miscare..!!! Asa ca fiecare e doctor pentru el.! Mesele regulate ,la timp..si consumul zilnic de supe ,ciorbe...si tot restul...nu face ..decat bine.!! Ea are o vorba.."dupa o anumita varsta...mancarea te tine..!!!" Si...inca o vorba de-a ei..."pana moare unul bolnav,mor zece sanatosi.."" Asa ca...luati aminte....ca batranii..care au ajuns o varsta venerabila..stiu ei ce stiu,dar mai ales ..au stiut...sa miseleasca viata,dupa cum spunea..o alta cunostinta de-a mea...trecuta de optzeci de ani.!!!

    RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.