duminică, 22 iunie 2014

Stop accesul la datele personale!Am achiziţionat o tabletă de 7 inch pentru fiul meu. Ca oricare copil, doreşte să aibă instalate joculeţe.

De ceva vreme, am observat că pentru a instala anumite joculeţe gratuit, iţi este impus să le acorzi, celor care au făcut jocul, să aibă acces la datele noastre.

Dacă doriţi instalarea joculeţului, trebuie neapărat să oferiţi accept pentru a instala jocul. Nu exista optine de a debifa la niciuna dintre puncte.

Iată la ce solicita aceste jocuri să aibă acces:- Identitate – conturi, datele profilului,

- ID dispozitiv şi informaţii despre apel,

- Fotografii/media/fişiere,

- Informaţii privind conexiunea la Wi-fi – sunt unele jocuri care vor acces automat la Wi-fi. Chiar dacă conexiunea este oprită, prin acest accept, ei pot controla conexiunea la Wi-fi,

- Camera şi microfon.

Consider un abuz din partea producătorului jocului să aibă acces la sunet, cameră, conexiune Wi-fi, fişiere, informaţii de apel (pentru cei care descarcă joculeţe pe telefoane). 
Pentru cei care împărtăşesc aceeaşi nemulţumire ca şi mine, le voi arăta setările de la tableta ce trebuie făcute pentru a nu mai permite accesul la datele personale. 
Pentru tabletele cu sistem Android, trebuie să intraţi la setări la “Acces locaţie” - debifaţi cele două căsuţe: “acces locaţia dvs” şi localizare prin wi-fi şi mobil”.
Deoarece nu deţin un smartphone, nu cunosc setările pe care trebuie să le urmaţi. Cu siguranţă există setări similare şi pentru telefoane.

Spor la navigat!

3 comentarii:

 1. Foarte interesant, multumim mult.
  O zi minunata si o saptamana cu multe realizari!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu joc jocuri,nu am date amanuntite despre calculatoare,dar sunt sigura ca este..un abuz.!!!Multumim.!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu e corect,nu sunt de acord!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere

Astept parerile voastre despre articol.
Distribuie articolul la fel cum altcineva ti-a trimis tie.

Toate comentariile vor fi publicate.
Va rog sa aveti rabdare pana va fi publicat.